İş

Tarım ve Orman Bakanlığından Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde verilen hibe başvuruları devam ediyor. Tarım ürünlerinin işlenmesinden yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar onlarca alanda 14 milyon liraya kadar yüzde 50 oranında hibe verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması gibi yatırımların teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde proje başvuruları 19 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek. Kırsal alanlarda tarımsal üretim. Hazırlanacak projelere bakanlık tarafından yüzde 50 oranında hibe verilecek. Altyapı yatırımlarında hibenin temel proje bedeli 100 bin lira ile 3 milyon lira arasında olacak. Ekonomik yatırımlarda hibeye esas proje tutarı 3 milyon lira ile 14 milyon lira arasında olacak. Hibelerden yararlanmak isteyenler arasında kadınlara, gençlere, tarımsal kuruluşlara ve aile işletmelerine ek puan verilecek, organize tarım bölgelerine yatırım yapan kırsal kesimde ikamet eden yatırımcılara öncelik verilecek.

Bakanlığın yatırım hibesinden yararlanmak isteyenler, tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, tarımsal üretimde sabit yatırımlar, su ürünleri yatırımları, aile işletmesi faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımları, işleme, paketleme ve depolama konularında yatırım yapabilirler. hayvansal ve bitkisel kökenli gübrelerin depolanması, arıcılık ve arı ürünleri yatırımları. El sanatları ve katma değerli işlere yönelik yatırımlar, ipekböceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, tarımsal kuruluşlara yönelik makine parkı yatırımları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar ile yenilenebilir enerji alanında hazırladıkları projeler yüzde 50 oranında yararlanabilecek. kabul edilirlerse verirler.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2006 yılından bu yana ‘Kırsal Kalkınma’ yatırımlarını desteklemek amacıyla çeşitli hibe programları açıkladığını belirten Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, “Türk tarımını Adana ve genelinde bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Türkiye. Bunun ilk adımı Öncelik Üretimdir. Değerli kaynaklarımızı, toprağımızı ve suyumuzu koruyacağız ve sürdürülebilir hale getireceğiz. Yenilenebilir üretim tekniklerini hep birlikte yaratacağız. Üretim aşamasına geçtikten sonra ikinci adımımız ne varsa onu pazarlamak. Bazı ürünler pazarlanırken, bazı ürünleri de daha katma değerli hale getirmek için depolamamız gerekiyor. “Bakanlığımızın kırsal kalkınma yatırımları, kırsal alanda yatırım yapmak ve kalkınmayı sağlamak için değerli bir fırsattır. İş adamlarımızı tarımsal yatırımlara yönelmeye ve bu alanda yatırım yapmaya davet ediyorum.” dedi. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu